Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
drömmar som man drömmer, vad betyder dom?


VARFÖR DENNA DRÖM?

jag ska bara lägga mig, vila några minuter
lyssna till en ljudbok

ljudboken börjar, jag lyssnar men
sen måste jag ha somnat

allt ja ser framför är alla stolpar
som ska slås ner i marken

nytt bete måste till så korna har
något att äta och kan ge mig mjölk

jag gör hål med spettet, som är
lite väl tungt för mig

men det går, jag kan, så ska stolparna
ner i hålet, spettet är tungt

jag har inte tagit något annat med
mig för att få i stolparna

då kommer räddningen, en vän till
mannen, som ligger där hemma och
tycker synd om sig själv

den vännen är guld värd för mig
denna dag, han såg att jag hade det
mycket jobbigt

han säger till mig, ge mig spettet
det här är inget jobb för en kvinna

att stänga in hagen, med hans hjälp
gick fort, tog inte alla krafter av mig

väl hemma smakade kaffet extra gott
att jag sen fick höra, att jag hade i hop
det med mannens vän

det gjorde mig inget, glad för den
hjälp jag fick, som sparade mycket
tid och ork för mig

så vaknade jag, skivan med boken
den var slut

Jag var svettig och varm, undrade
så varför drömde jag om den händelsen
nu tjugofem år sedan det hände

då drog jag mig till minnes, vi möttes
i affären häromdagen, där vi hejade
på varann, manen som kom till min hjälp
i en tid för länge sedan

det var säkert därför jag drömde denna
lite märkliga dröm, om något som hände
den gången för många, många år sedan





anits 1 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-01 21:45



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Man har ju minnen som fortsätter vara nära och levande - fint skrivet av dig.
2010-08-02

  Elaine.S VIP
Ja, vad betyder drömmar egentligen, när man känner de så starkt..det är väl så att ibland blandas nutid och dåtid med våra innerligaste önskningar ...vad vet jag, men du beskriver din dröm väldigt levande.
2010-08-02

    ej medlem längre
Fina minnen vackert berättat....
2010-08-02

  Eva Helene VIP
Drömmar har ofta något att berätta . . .
2010-08-02

  aol
tack för att du delar med dig av din dröm,
2010-08-01

  Christine Sabel
En sång från det undermedvetna....
2010-08-01

  Larz Gustafsson VIP
Kanske innehåller den ett budskap om att du kämpar för mycket i egen kraft?
Som kristna behöver vi alla dagligen påminnas om vårt beroende av Jesus,
2010-08-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP