Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minnen från lördagens konsert i kyrkan


TRASIGA SKOR

jag satt där länge ensam i kyrkbänken
men mer och mer besökare kom till

det började bli trångt, bänken där jag
nyss satt ensam, fylldes snart och vi
trängde snällt och glatt i hop oss

så alla fick plats att sitta, kunde se och
höra bra, det blev snart varmt

jag och flera med mig tog av jackan, la
den knät och där fick den ligga, några
barn bredvid, började retas med varandra

det gick snart över, när föräldrarna
sa till dom, att nu räcker det, genast
blev dom tysta och stilla

jag satte upp mina fötter på upphöjningen
på golvet, blir trött att sitta och hänga med
benen för länge

mannen bredvid tittade så på mig, och sen
ner på golvet, så såg han på mig igen, jag
undrade vad det var som var så intressant

så jag ser på golvet och mina skor, javisst
dom är trasiga, det hade jag inte tänkt på

jag såg på mannen, han såg på mig, mina
skor är lite trasiga, hör jag mig själv säga
jo, sa han, och såg ner på sina skor

då såg jag på honom, det är samma här
säger han till mig, såg på mig och log

jag tänkte när jag sen var på väg hem
det var inte bara jag som den här lördagen
gick till kyrkan och hade trasiga skor





anits 4 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-04 23:24



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint berättat!
2010-08-06

  Catharina Edin VIP
Trasiga skor har vi lite till mans!
2010-08-05

  Bibbi VIP
Otroligt kul.
2010-08-05

  Larz Gustafsson VIP
Det finns annan trasighet som inte syns.
2010-08-05

  aol
ler, här har du en till, bra skriftat vännen,
2010-08-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP