Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland händer det oväntade saker


EN LITEN STUND AV MIN FREDAG

vädret så vackert, solen lyser så skönt
det är lagom varmt

jag har länge suttit ute på min altan, njutit
av en kopp kaffe, och skrivit i mitt block

lyssnat till alla ljud, barn som skrattade
och var glada, fåglarnas sånger, där dom
satt i häggen

jag behövde handla, bara lite, så jag tog
in det jag hade på bordet, låste altan dörren

när jag stod där med bilnycklarna i handen,
tänkte jag, så nära till affären som jag har

så lite jag behöver handla, måste väl jag
kunna gå, så jag hängde tillbaka bilnycklarna

gjorde mig i ordning för en promenad, det
kändes så härligt skönt, att kunna gå ut
ta en promenad, om så bara till affären

det var mycket trafik, bilar och bussar, det
var bara att ta det lugnt, låta dom köra

sen gick jag över vägen, nedför backen till
affären, det gick fort att plocka ihop det jag
behövde

men så fick jag se att det fanns jordgubbar
det kändes som jag blev lite sugen, så jag
tog en kartong, la i min vagn

läste på skylten, där stod var jordgubbarna
kom ifrån, dom var svenska från lyckelse

så var jag färdig med mina bestyr, gick till
kassan, la upp mina varor, betalade, tänkte
vad dyrt det blev

tänkte inte mera på det, plockade i min kasse
den blev lätt, det skulle nog inte bli något
problem att bära hem den

men när jag kom ut, började gå hemåt, föll
kassen ur min hand, och ner i backen

jag lyfte upp den, tog ett bättre tag om den
samtidigt som jag tänkte, nu blev det bara
mos av jordgubbarna

det tog tid att komma hem, men när jag väl
var hemma, kommit innanför dörren

skyndade jag mig att bära ut kassen i köket
nyfiken hur det gått för jordgubbarna

tänk det hade gått bra, inga mosade jordgubbar
smakade en, det blev nog två, söta och goda
var dom,

dom bästa jag ätit i år, så kom jag att tänka
på alla som tittade på mig, när kassen for
i backen

undrade vad dom tänkte, dom får tänka vad
dom vill, jag kom hem ingenting gick sönder
och jag fick en promenad, om än så kort





anits 7 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-07 00:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
I Gävle räcker det med att man sparkar till en burk.
2010-08-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP