Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar innan det är dags att sova


TANKAR I NATTEN MOT DEN 8 AUGUSTI

det är mörkt ute nu, men ännu är det varmt
när jag öppnar dörren ut mot altanen

hör jag glada skratt, musik hörs lite svagt
någonstans i från

i kväll lyser inte stjärnorna, himlen ser
grå ut, när jag ser upp i den

det är en vacker ljummen kväll, det lyser
i några fönster, jag hör steg efter vägen

någon kommer gående, stegen är raska
ett par är det som kommer hand i hand

dom ser mig inte där jag står i mörkret
kan ana att dom har bara ögon för varandra

det är skönt att kunna gå ut, känna hur
lugnorna fylls av nytt syre

jag njuter av stunden, snart väntar sängen
och jag hoppas det går bättre att sova i natt

fönstret har fått stå öppet i sovrummet hela
kvällen, så värmen vädrats ut, så det blir svalare

då går det bättre att somna, jag vill tro på
att det är så, det kommer jag att veta när
morgonen är här

jag öppnar altandörren och går in, stänger
och låser, det är nog säkrast, det går aldrig
att veta vem som är ute på en lördag natt





anits 7 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-08-08 00:02



Bookmark and Share


  Maria T
Skönt att gå ut en stund
i dessa ljumma sköna
kvällar
2010-08-09

  Elaine.S VIP
Väldigt levande beskrivet!!
2010-08-08

  Mr Lindemann VIP
Jag trevar mot skärmen lite grann
läser av orden som finns där
ser mot fönstret
en duva krafsar mot fönsterbläcket
Sedan finns där en mening i att bara se
och läsa
och så inget mer

Dina ord talar lugnt om
en
händelse
som här på skärmen
låter annorlunda
2010-08-08

  Bibbi VIP
Kan bara hoppas att Du fick en skön natt.
2010-08-08

  Catharina Edin VIP
Nu när det är en ny dag, hoppas jag du fick en skön natts sömn.
2010-08-08

  Michaela Dutius
Du målar en stark känsla med dina ord .....
2010-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Även under augustinattshimlen finner man varandra.
Jag föredrar dock maj och juni.

Mycket fin och äktsvensk bild.
2010-08-08

  aol
så var en kväll fördej i augusti, fint vännen
2010-08-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP