Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
orättvisor får mig att må illa


ORÄTTVISOR

det finns orättvisor och orättvisor

jag är trött på allt vad orättvisor
heter och är

att bli beskylld för något, man inte
gjort, det är fruktansvärt

människor som skyller på andra
för att rädda sitt eget skinn

så många gånger du gjorde så
mot mig, när du gått bort, det var
då jag fick veta

det gjorde ont just då, men när
jag fick berätta hur det egentligen
låg till

då kändes det bra för mig, om sen
dom jag talade om det för, trodde
mig, det bryr jag mig inte om, jag
fick rätta till det som var fel

det kändes skönt inom mig, jag anade
då varför dom retats med mig, eller
jävlades, det var så dom gjorde

stack spikar i hjulen på gräsklippare
och bil, stod sedan gömda och skrattade
när dom såg hur jag fick försöka få hjälp
med att laga och byta däcken

sen finns det orättvisor, som att kunna
gå före i kön på vårdcentralen

jag har sett det med egna ögon, hur
man sitter och ojar och jämrar sig, så
till slut kommer man in, trots att många
väntat längre

det blir prat och skvaller bland dom
som snällt sitter kvar och väntar

så kommer personen ut, pratar glatt
med någon, säger nu hinner jag dit
innan allt tar slut

han skulle till en ny öppnad affär
därför denna brådska, att oja sig
till att få gå före alla som väntat
länge

så finns det dom som får åka på
olika rekreationsveckor år efter
år, medan andra får avslag, med
orden, du är inte i behov av den
här veckan i år

jag har sökt en gång, behövde
så väl komma bort, men det blev
avslag, sen har jag tröttnat, det
är inte helt gratis heller

men jag erkänner gärna, att lite
avundsjuk är jag ändå




anits 8 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-08 13:46



Bookmark and Share


  Catharina Edin
Bra att du tar avstånd från orättvisor, och ja, vilken härligt somrig bild!
2010-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Tjusig bild!
2010-08-08

  Larz Gustafsson VIP
I Gävle finns det de som får jobb via kommunen trots eller kanske på grund av att de missbrukat alkohol och/eller droger.
De seglar liksom in på en räkmacka på arbetsmarknaden.
Vi andra som sökt hundratals jobb får avslag hela tiden.
Man känner sig som en avslagen läsk.
2010-08-08

  Bibbi VIP
Skriver under på Eaglemountains
2010-08-08

  Eaglemountains VIP
Vacker bild .....
2010-08-08

  Eaglemountains VIP
Så rätt - så sant det Du berättar, och jag förstår inte att det finns människor som gör på det sätt Du berättar, förstör, skyller i från sig - jag tror att största boven är avund - och undrar egentligen hur sådana människor tänker .....
2010-08-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP