Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är alltid lika spänd och orolig när jag väntar på svaret efter mammografi undersökningen


SVARET

jag hörde hur det small till
när posten genom brevinkastet
kom in

genast var jag där
ville veta, om svaret
på min undersökning
var det som in

det låg två kuvert på matten
ett vitt och ett brunt
det bruna gav mig rysningar

vet så fort jag ser det
var det kommer ifrån
mammografi avdelningen

det är dom enda
som skickar bruna kuvert
som ger ett sådant obehag

jag tog upp dom två
gick för att sprätta upp
och läsa

det vita kuvertet var svårt
att öppna, men det gick
ett meddelande

om jag kommer att få
hundra kronor till i pension
före skatt

Det var ju trevligt
säger jag till mig själv
ser på det bruna kuvertet

öppnar det, först trillar
ett tomt papper ut
som får mig att undra

men det finns ett till
som jag viker upp
läser länge och flera gånger

sen kommer lättnaden
jag kan andas ut
allt normalt ingen cancer

men kommer att kallas om
ett halvår igen, när jag
en gång hade en stor tumör

som tydligen gillat mig
och växt sig stor
med en väldig fart

nu känner jag mig lugn
datakursen som jag sökt
hoppas jag att där finns
en plats för mig

nu kan jag planera
det är så svårt innan jag vet
är allt bra, eller ska jag börja
om från början

än en gång
har han hjälpt mig
att inte ge upp

utan att ta till vara
dom dagar jag får
och kan glädja mig åt




anits 11 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-11 13:34



Bookmark and Share


  jörgen g
Glad för din skull. Grattis!
2010-08-11

  aol
ja vilken befrielse i ditt inre, vilken fin förklarande skrift vännen
2010-08-11

  Eaglemountains VIP
Underbar bild dessutom .....
2010-08-11

  Eaglemountains VIP
Underbart att läsa att allt Du fick ett positivt besked - att allt var normalt - än en gång har Han hjälpt Dig .....
2010-08-11

  Bibbi VIP
Underbart. En stor lättnad.
2010-08-11

    Bo Bjelvehammar
så underbart för DIG!
2010-08-11

  Catharina Edin VIP
Åh, det är mer än spännande att få sådana besked - och tack och lov att du fortfarande är frisk.
2010-08-11

  Eva Helene VIP
Så ödesmättat! Och sen befrielsen när allt är okej. Dina känslor beskriver du så väl.
2010-08-11

  Lars Hedlin
Härligt!
2010-08-11

  Larz Gustafsson VIP
Gläder mig med dig!
Orosmolnen har skingrats.
2010-08-11

    Ken Cassel
Ja, det måste ha varit skönt att allt var okej, Stina
Och Stina
Du har ett stavfel som du kanske vill ändra
get när det ska stå ger

Kramar
2010-08-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP