Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en skön stund ute på min altan blev denna fredageftermiddag


FREDAG EFTERMIDDAG 13 AUGUSTI

jag sitter ute
ser hur himlen
blir mörkare och mörkare

det är kvavt
svetten rinner av mig
trots att jag sitter stilla
och ingenting gör

ser på molnen
hur dom sakta
rör sig över himlen

jag längtar efter en regnskur
lite åska vore nog skönt
så luften blir rensad

så kanske det går
att andas igen
och röra sig, ta en promenad

sitter och blundar
tar in alla ljud
som jag hör

någon klipper gräs
barn som skrattar
och gråter om vartannat

plötsligt hör jag något
det är regndroppar
som faller

regnet slår in
där jag sitter
det känns skönt

regnet som slår in
blöter ner mina
fötter

det gör inget
jag sitter kvar
lyssnar till regnet

bakom dom mörka
regnmolnen
ser jag blå himmel igen

luften känns lite bättre
det är lagom varmt
jag sitter kvar

regnet upphör
genast hörs
barnen skratta och leka

jag blundar igen
känner mig trött
det är nog dags
att laga mat

jag reser mig
och går in
hinner nog gå ut
innan kvällen kommer
och det blir kyligt

jag lämnar dynan
kvar i stolen
tar in den sen
innan jag
låser och stänger
för natten



anits 13 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-13 22:44



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Underbar text och bild.
2010-08-16

  Catharina Edin VIP
Sådan skön stämning du förmedlar här.
2010-08-14

  Eaglemountains VIP
Ännu en fin berättelse, så rofyllt - och vilken vacker bild .....
2010-08-14

  Eva Helene VIP
Fin text! Satt själv ute och väntade på regnet igår kväll. Det mörknade i väster och åskan hördes, men efter en stund ljusnade det igen och det blev inget regn den här gången. Tryckande värme.
2010-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Tjusig bild!
2010-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Undrar om det rör sig österut...
2010-08-14

  Elaine.S VIP
Barnens skratt och gråt som kommer och går i takt med regnet som kommer och försvinner, en fin betraktelse
2010-08-14

  poetryGirl
vacker text
2010-08-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP