Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland känns allt så hopplöst men jag tänker inte ge upp


TANKAR I NATTEN

när värken
i natt var som värst
sömnen blev avbruten
titt som tätt

så gick mina tankar
fram och tillbaka
varför lyssnar ingen

är det för
att jag inte har
ett namn

som kallur, sundin
eller bergkvist
som genast får
hjälp när smärtan
slår till

är det för att mitt namn
inte säger något
är det för att jag
är en"vanlig"person

en person
som behöver hjälp
för att lindra värk
och den smärta
som sätter sig i själen
när ingen hjälp
går att få

jag är heller inte
berömd
som lotta engberg,
mikael persbrant
eller ulf lundell

nej jag är ganska vanlig
inte berömd
gapar inte och skriker
för att få hjälp och vård
som jag vet att vissa
människor gör

nej jag har inget namn
så någon kändis är jag inte
står inte med på listor
över prominenta personer

många gånger ter
sig livet orättvist
bara för att man är känd

artist, skådespelare, författare
eller duktig inom någon form
av idrott

då har förtur till mångt och mycket
jag är trött
arg och mycket ledsen
på hur olika vi människor
behandlas

snart är det måndag
då kommer jag att göra
allt jag kan
för att få hjälp

ge mig, det kommer
jag inte att göra
nu är jag taggad
ingen ska få ignorera mig
mera

kan kallur, green, och christian olsson
få hjälp
då måste det finnas
någon som vet och kan
hjälpa mig
så även jag
kan få ett drägligt liv





anits 14 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-14 12:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Återigen:Vänd Dig till patientnämnden!
2010-08-16

  jörgen g
Allt gott till dig!
2010-08-14

  Eva Helene VIP
Bra att du står på dig!
2010-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Har man anseende till personen i detta avseende så är det groteskt.
Men det kan också bero på personalbrist m m.
2010-08-14

  Catharina Edin VIP
Så ska det låta - ge aldrig aldrig upp -
2010-08-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP