En uppriktig hyllning till mitt fosterland. Sann patriotism är ingen attityd utan en djup kärlek.

 

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En uppriktig hyllning till mitt fosterland. Sann patriotism är ingen attityd utan en djup kärlek.

 




DET SVENSKA

 

det svenska bär jag djupt inom mig

som brus och sus från älv och skog

som åkerjord som bearbetats

av senig bondes vassa plog

som höga berg och djupa dalar

blondiners underbara drag

som älskogslek i lövskogssalar

som sånt som format detta jag

 

 

LARZ GUSTAFSSON   17/3 2010







Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-21 18:36



Bookmark and Share


  Amorina
Berör. "...sånt som format detta jag". Ja, visst har man formats av den plats man levt på. Av naturen och människorna bland annat.
2010-08-22

  mare VIP
Fint ifrån ditt hjärta..
2010-08-21

  anits VIP
Vackra berörande rader
2010-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP