Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när jag sorterade tvätt


KRAFT OCH ORK

strykbrädet är framtagen
det som tvättats ligger
framför mig

strykjärnet på sin plats
nu slocknar lampan, dags
att stryka

men jag stryker bara det
allra nödvändigaste, mer
blir det inte

varför ödsla kraft och ork
på det jag inte behöver

livet är alltför kort, för att
ägnas åt sådant, som inte
är livsviktigt

hellre en stund med en bok
eller tillsamman med mina
fyrfota vänner

barnbarnen så viktiga att
få vara nära lyssna och se
hur dom växer och blir stora

det är för mig viktigare än
stryka det som ingen ser




anits 30 augusti 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-30 17:31



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Det är mycket måsten i våra liv...men du sorterar bra!!!
2010-08-31

    ej medlem längre
Håller med, kännt en person som strök strumpor och underkläder också.. tänk om jag skulle gjort det med 7 barn...
2010-08-31

  tom boreland
bra
2010-08-31

  mariasan
min farmor sa alltid: " Maria, det tar mer kraft och ork att tänka på saker man ska göra, än att bara göra dem."
Men jag håller med dig om att strykning är överskattat!
2010-08-30

  Eva Helene VIP
Mycket förståndigt!
2010-08-30

  Bibbi VIP
Håller fullständigt med Dig.
2010-08-30

  poetryGirl
självklart
2010-08-30

  Anya VIP
Åhh vad klokt. Dina ord tål att tänkas på.
2010-08-30

  Catharina Edin VIP
Vi äger inte ens ett strykjärn, så jag är på din sida.
2010-08-30

  Larz Gustafsson VIP
Kul med barnen! Livlig bild!
2010-08-30

  Larz Gustafsson VIP
Vi stryker ingenting.
Jag tror vi är strykrädda...
2010-08-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP