Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland händer det som inte vanligen tänker på


DET HÄNDE EN MORGON

det var tidig morgon
jag gjorde mig ingen
brådska

drack kaffe läste i min
tidning, såg ut genom
fönstret

solen sken det var inte
många grader varmt tänkte
idag ska jag ta en promenad

låta bilen stå njuta av en
vacker höstdag

när jag druckit mitt kaffe
läst tidningen gick jag in
badrummet för att duscha

jag skruvade på vattnet
ställde mig i duschen, hällde
schampo i håret

det var då det hände det
blev alldeles tyst och mörkt
helt svart

strömmen hade gått var det
hos mig eller i hela huset det
visste jag inte

en ficklampa har jag alltid
i badrummet, för det har blivit
svart när jag varit i duschen
tidigare

så jag satte på mig morgonrocken
och ficklampan tog jag med mig för
att kolla om någon säkring gått

så var inte fallet tillbaka till
badrummet var ju tvungen
att skölja ur håret från schampo

duscha färdigt tyckte jag att
jag kunde göra när jag så färdig
fått kläder på mig och ätit frukost

packat min ryggsäck då satte det
igång att låta igen och det lyste
lite här och där

typiskt att det kom tillbaka
precis när jag var färdig och
på väg att ge mig iväg ut

det går bra att duscha i mörkret
det vet jag nu, skönt att strömmen
kom tillbaka innan jag gav mig ut

jag kan bli borta länge men också
komma hem ganska snabbt det är
något jag aldrig planerar när jag
går ut i naturen för att njuta ta foton
och bara vara





anits 6 september 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-09-06 23:22



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fängslande.
2010-09-08

  Larz Gustafsson VIP
Trevligt foto!
2010-09-07

  Larz Gustafsson VIP
Man är verkligen beroende av el.
2010-09-07

  Anya VIP
Din vardagspoesi sjunger i mitt huvud.
2010-09-07

  Michaela Dutius
Du är otrolig på att få en vardagshändelse fänglsande och här är det ju riktigt spännande
2010-09-07

  Catharina Edin VIP
Gillar inte mörker - men gillar din text!
2010-09-07

  Eva Helene VIP
Du börjar få en viss rutin på att duscha i mörker . . .
2010-09-07

  aol
bra foto till en fin text som även har hänt mig
2010-09-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP