Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så sanna ärliga vänner som Bongo och Alba är finns inte hos någon annan


MINA ÄLSKADE VÄNNER

det har gått mer än vecka sedan jag träffade dom
mina två älskade fyrfota vänner

så i morse var det dags att åka och hälsa på och
vara hos dom några timmar

jag hade tänkt gå men regnet vräkte ner så det
blev bilen glad att få vara hos dom en stund igen

när jag parkerade och steg ur bilen hörde jag att
dom började skälla

när jag stod vid dörren var på väg att låsa upp
säger jag hej på er mina älsklingar

genast blir det ett annat läte innanför dörren
jag hör hur dom står och trampar kan ana deras
viftande med svansarna

när jag öppnar dörren står dom där glada pigga
och mycket välkomnande

skyndar mig av med jacka och skor så vi får hälsa
ordentligt det är så underbart med dessa hundar

dom får mig att må bra att känna mig älskad och
välkommen alla rutiner vi har det glömmer dom inte

efter allt hälsande och kramande sätter dom sig
ser åt det håll dom vet att det finns hårt bröd

varsin liten bit brukar dom alltid få sen är det ut
på gården som gäller men idag vände dom om

regnet vräkte fortfarande ner så ut det ville dom
inte vi går in igen tittar en stund på fiskarna
i akvariet

det är så härligt med dessa två vänner dom viker
inte från min sida en första halvtimmen

ser på mig med sina bedjande ögon som om dom
tänker vad ska vi göra nu följer varje rörelse jag
som jag gör

så tröttnar dom går och lägger sig jag tar fram
min bok och börjar läsa

det känns som dom kan klockan för när det börjar
närma sig matdags går dom fram och tillbaka mellan
matskålen och där maten finns

frågar jag är ni hungriga vill ni ha mat då blir det en
väldig fart på dom allt är som vanligt som när jag var
för en vecka sedan

när skålarna är tomma tittar dom på mig och på
kylskåpet dags för morot precis som vanligt när
den är uppäten

öppnar jag dörren regnet har upphört så dom
kanske vill gå ut men nej jag ser på dom

där sitter dom och ser på min väska visst dom
vill ju dela äpplet med mig

jag tar fram mitt äpple sätter mig på soffan så
delar vi det innan vi går ut och busar en stund
på gården

det känns alltid lika ledsamt att lämnadom åka
därifrån men vi har haft en fin stund tillsammans
jag vet att vi kommer att träffas snart igen







anits 16 september 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-09-16 23:37



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Så rart du skriver om dina fina vänner!
2010-09-17

  Eva Helene VIP
Härligt hjärtevärmande text!
2010-09-17

  poetryGirl
Djur är goa
2010-09-17

  Anya VIP
En värmande text om dina goa vänner.
2010-09-17

    sajo
Vilken härlig bild på dina fyrfota vänner som verkar så kloka och förstående.
2010-09-17

  aol
du får mej här att må bra, kram tack
2010-09-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP