Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar i natten


LJUSET INOM MIG

när ljusen har slocknat
lamporna släckts

går jag tyst fram till fönstret
ser ut i mörkret

det mörker som finns bakom
gatlyktans sken

känner mig sorgsen trött
och fundersam

tårarna som fanns under
morgonens timmar

kan jag känna än men lugnet
börjar komma tillbaka

det finns ett ljus som jag bär
inom mig det vill jag inte släcka

det värmer ger mig kraft och
mod att vara den jag är






anits 20 september 2010






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-20 23:41



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Det ljuset kan ingen släcka.....vacker och berörande
2010-09-22

  poetryGirl
Lugn och ro....
2010-09-22

  Bibbi VIP
Lyckliga Du som har det så.
2010-09-21

    Maria Malm
"Får mig att tänka på sången "det lilla ljus jag har, det ska få lysa klart!"
2010-09-21

  Catharina Edin VIP
Låter mycket skönt. Fin läsning.
2010-09-21

  Anya VIP
Fint med det inre ljuset!
2010-09-21

  Eva Helene VIP
Ja, det är gott att ha det ljuset inom sig som en ledstjärna.
2010-09-21

  Larz Gustafsson VIP
Toppenbild!
Jesus sade att Han är världens ljus och att den som följer Honom inte ska vandra i mörker utan ha livets ljus.
2010-09-21

  arja savela
Fint skrivet om ljuset i mörkret. Jag kan känna igen mig själv i texten och den ger mig mod mitt i mörka natten
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP