Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
idag har jag en lat dag, försöker att inte ha dåligt samvete


DÅLIGT SAMVETE

tröttheten lever kvar hos mig
tar fram boken jag började läsa igår

har så svårt att släppa taget
när det börjar bli spännande

tänker jag skulle behöva dammsuga
men gör det inte fortsätter att läsa

då träder mitt dåliga samvete in
här sitter jag i lugn och ro läser
tar det lugnt

skakar av mig det dåliga samvetet
tänker efter jo jag har rätt att ta det lugnt

mina dagar var en gång i tiden både
långa och arbetsamma

det hände att jag somnade vid matbordet
när vi satte oss för att äta kvällmat


så jag skakar av mig det dåliga samvetet
så gott jag kan hämtar en kopp kaffe

fortsätter att läsa men till slut blir ögonen
trötta boken lägger jag undan

ser ut genom fönstret där regnet nu börjar
avta ställer altandörren på glänt

skönt att få in nytt syre så kanske
tröttheten ger sig av åtminstone en
del av den





anits 24 september 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-24 15:27



Bookmark and Share


  Anya VIP
Läs och må gott..............fin text om det så igenkännande.
2010-09-24

  Catharina Edin
Fin text om ett vanligt dilemma, men mitt råd är: Läs!
2010-09-24

  Bibbi VIP
Känner igen tankegångarna.
2010-09-24

  Larz Gustafsson VIP
Cool bild, vetja!
2010-09-24

  Larz Gustafsson VIP
Du behöver inte ha dåligt samvete.
Litteraturkonsumtion är något ädelt och nobelt.
2010-09-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP