Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk att få vakna se ut genom fönstret se solen skina ännu en morgon, ljuvligt


TORSDAG MORGON 30 SEPTEMBER 2010

vaknar upp till ytterligare
en vacker dag

genom periennens springor
kan jag se solen lysa

när jag så drar upp den ser
jag hur frostiga bilarna är

dom står på parkeringen
och frosten gör att det glittrar

som av diamanter av frosten
som bildar en ordentlig is skorpa
på bilarnas rutor

det ser mycket kallt ut men det
är mycket vackert

som ett vykort med minne
av en vacker höstdag

Jag gör i ordning kaffe åt mig
tar muggen med mig

ser ut genom fönstret så glad
att få ännu en underbar höstdag

idag ska jag ta hand om
hundarna ett par timmar

just idag den sista september
blir alba ett år

nu börjar hon bli stor men det
märks inte så lekfull och busig
som hon är

jag blundar och låter solens strålar
värma mig genom fönstret

det är ljuvligt skönt när jag öppnar
ögonen igen sitter en av alla katter
på mitt staket och kisar mot solen

det är den katten som alltid kommer
och hälsar när jag är ute

kan se att den liksom jag njuter
av den värme solen ger

denna nya dags morgon den sista
i september månad




anits 30 september 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-09-30 09:05



Bookmark and Share


    Maria Malm
En skön vardag, en vardag att njuta av.
2010-09-30

  Rosen VIP
en text i mjuk vardaglig ton som får mig i skön stämning...
2010-09-30

    Ken Cassel
Instämmer med alla andra kommentarer Stina
Vackert beskrivet om din soliga dag

Kram

Ken
2010-09-30

  Bibbi VIP
Smittande ljuvlig.
2010-09-30

  Larz Gustafsson VIP
"...så går DEN an", skulle det ha varit. Beklagar fadäsen.
2010-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Så länge hösten är så här så går an.

Trevlig bild!
2010-09-30

  Catharina Edin
Låter mycket skönt; allt!
2010-09-30

  Anya VIP
Mycket fint om en höstmorgon i september.
2010-09-30

  aol
härblev det bara ett bokmärke så fint du beskrev ett skeende,
2010-09-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP