Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TANKAR EFTER ETT TELEFONSAMTAL

jag förstår inte

varför?

vissa människor
tror att jag är handlingsförlamad

att jag inte kan
ta hand om mig själv

varför?

det är ingen som ska
bestämma vad jag ska göra

jag vet vad jag vill
och jag gör precis det jag vill

inom mig så anar jag
att du har långsamt

nu när jag har förmånen
att leva och göra det jag vill

så får ingen ta ifrån mig
det jag nu byggt upp

det som betyder något för mig
som att skriva

det har blivit min ventil
mot den värld som en gång
gjort mig så illa

att sticka ha något i händerna
det är glädje och lycka för mig

om du inte vill förstå det
trots att jag förklarat

så kan inte jag göra mer
du ser fel på dom flesta
människor

så inom mig känner jag
hellre ensam och få göra
det jag vill och vara den
jag är

än att någon ska tala om
vad jag ska göra vart jag
ska gå vilka jag ska umgås
med och inte

den som vill det är ingen verklig
vän det är en person som vill
att andra ska lyssna göra det
som den personen tycker är
viktigt och vill



anits 11 oktober 2010














Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-11 23:54



Bookmark and Share


  Anya VIP
Att hitta sig själv och vara den är starkt, svårt men det bästa.
2010-10-12

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Klokt och bra. =)
2010-10-12

  Catharina Edin VIP
Var den du är, så mår du bäst.
2010-10-12

    Maria Malm
En del tror att deras "mall för ett gott liv" är det enda rätta..när det finns oräkneliga versioner över vad "ett gott liv" kan vara. Ibland kan det finnas någon sorts omtanke bakom orden, när någon försöker styra någons liv, ibland är det bara det egna behovet av att få styra.
2010-10-12

  Fredrik Stillesjö
Tack anits för dessa visa och kloka ord. Skall bära dem med mig. Hälsar vännen Fredrik
2010-10-12

  Eva Helene VIP
Nej, en sådan person behöver du inte. Du är stark och har din integritet.
2010-10-12

  Larz Gustafsson VIP
Det finns alltid självutnämnda diktatorer som vill försöka omyndigförklara folk i sin omgivning.
2010-10-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP