Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en underbar morgon med fåglarna som sällskap


UTSIKT MOT FÅGELBORDET

när mina ögon vant sig vid ljuset
såg jag ut genom fönstret

såg hur fåglarna flög fram och tillbaka
kivades om den bästa platsen

för att äta av dom nötter och talgbollar
jag har satt ut åt dom

det syntes på ivern att få ta del av maten
att natten varit ordentligt kall

jag stod länge vid fönstret såg på fåglarna
som ger sådan glädje och harmoni till
mitt inre

dom verkade inte alls rädda satt på
fönsterblecket tittade in på mig

så många dom var denna morgon
inte bara talgoxar och blåmes

där satt nötväckan som jag tycker
är så vacker pilfinken försökte komma
åt att få lite av nötterna

gråsparven som varit så osynlig
tidigare i år nu var den där

försökte och försökte komma åt lite mat
men nötväckan kan vara argsint ibland

körde iväg den stackars gråsparven
som snart var där när nötväckan flög
sin väg

en svartmes kom också flygande
den hade nog hört talas om maten
som nu fanns därute på min altan

det var så härligt och ro givande att
stå och se på fåglarna som flög fram
och tillbaka för att äta och få lite värme
i den kalla oktobermorgonen






anits 22 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-22 18:51



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Fågelbordet ger associationer till hur vi människor beter oss
2010-10-29

  ULJO
En utsikt man gärna längtar till
2010-10-25

  Eaglemountains VIP
Underbar berättelse, jag matar också fåglarna varje vinter, med talgbollar för det mesta. Applåd!
2010-10-23

    Ken Cassel
Väl formulerat om denna underbara morgon med fåglarna som sällskap

Kramar

Ken
2010-10-23

  aol
en sann levande skrift med värme i,
2010-10-23

  Elaine.S VIP
En härlig och levande utsikt!!
2010-10-23

  Eva Helene VIP
Ett alldeles underbart sällskap, så fint beskrivet här.
2010-10-22

    papillon
Ett fågelbord är en alldeles egen härlighet! Nötväckan är verkligen en värsting, just nu är hon fullt sysselsatt med att transportera iväg så många frön hon kan komma över och gömma dem till kommande, bistrare dagar. Här satt det helt plötsligt en gråspett och hackade talg idag, det var en glad överaskning!!
2010-10-22

  Larz Gustafsson VIP
Fåglar är fantastiska skapelser.
Brukar dela mina mackor med dem ibland.
2010-10-22

  Catharina Edin VIP
En fin beskrivning av en stilla glädje.
2010-10-22

  Bibbi VIP
Vilken underbar harmoni.
2010-10-22

    ej medlem längre
Ja, fåglar är vackra... många sorter kommer här invid skogen där jag bor.. minns några år tillbaka när jag bodde närmre vattnet där kom ofta en häger på besök i oktober, i strömmen fångade han småmört...
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP