Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag känner mig mer hemma i skogen än jag gör på stadens gator


MIN LÄNGTAN TILL SKOGEN

jag tog bilen längtade till skogen
lite för långt att gå dit

men med bilens hjälp fick jag känna
doften av jord gran och tall

lite ängslig för att det skulle pågå
älgjakt men inga skyltar fanns om
att jakt på går

så jag parkerade bilen vid vägkanten
tog med två kassar och min sekatör

tänkte passa på att plocka lite av den
gröna mössan och några grankvistar
som jag hoppades kunna finna på marken

jag låste bilen stoppade bilnyckel och
mobil i jackfickan så började jag efter
stigen som är mig så välkänd

men det var ändå inte riktigt som det
varit, skogen hade gallrats och glad
blev jag

då kunde jag få med mig några grankvistar
utan att få dåligt samvete över att ha
klippt grenar från träden

stigen den går upp på berget det kändes
jobbigt men när jag väl stod där så var
utsikten min stora belöning

jag plockade lite mossa tog några grankvistar
innan jag började vandringen ner mot
bilen

när jag var nästan nere kom två bilar körande
in på den lilla vägen, det har jag aldrig varit
med om tidigare

den ena bilen fortsatte förbi mig den andra
stannade bakom mig jag började undra om
jag gjort något fel

men så var det inte det var älgjägare som
tappat kontakten med en älg som blivit rädd
för både dom och hundarna

sprungit sin väg och nu var dom rädda att
den skulle springa ut mot stora vägen med
en älgolycka som följd

jag satte mig i bilen började min färd hemåt
kände mig glad efter min skogspromenad

tänkte på älgen och jägarna önskade
och hoppades att älgen inte sprungit
ut mot stora vägen

väl hemma ställde jag det som jag hämtat
från skogen på min ute plats gick in i värmen
gjorde mig kaffe

tog koppen satte mig och såg hur fåglarna
flög fram och tillbaka åt av den mat jag satt
ut åt dom

några var nyfikna på vad som fanns i kassarna
ville kanske veta vad jag skulle göra med den
mossa och dom grankvistar jag tagit med mig
hem







anits 23 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-10-23 15:59



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Skogen är en skattkammare som du skildrar med ömsinthet
2010-10-29

  Eva Helene VIP
Så gott att få vara med dig på din skogstur.
2010-10-23

  Catharina Edin
Du berättar verkligen levande -
2010-10-23

  arja savela
Jag hade velat vara med på utflykten och dricka kaffe med dig!
och se på fåglarna.Härligt!
2010-10-23

  Anya VIP
Fin rytm och bild.
2010-10-23

  Bibbi VIP
Så fängslande Du berättar.

Massor av applåder!
2010-10-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP