Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är skönt att kunna få ta dagen som jag vill utan måsten


TIDEN ÄR MIN EGEN NU

det är så skönt
att slippa all jäkt all stress
varje morgon

att få skynda långsamt
ta allt i min egen takt

det känns befriande
efter år av att skynda för
att hinna med alla morgonbestyr

nu behöver jag inte
ha dåligt samvete för att jag
ligger kvar i sängen en timme till

jag har inga kor som står och
råmar för att bli mjölkade

inga tider att passa
det har tagit lång tid
för mig att komma ur dessa måsten

men nu gör jag precis
som jag vill kan ta dagen som
den kommer

vill jag gå i morgonrocken
hela dagen är det inget som hindrar

men än har det inte hänt
men jag behöver aldrig skynda mig
för att få på mig kläderna

kunna göra det jag vill vara som
jag är det är så jag har det nu
och det är underbart skönt





anits 23 oktober 2010






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-23 14:23



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En frihet som du är väl värd
2010-10-29

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Skönt beskriven känsla. =)
2010-10-25

  Eva Helene VIP
Känner igen mig i känslan. Fint!
2010-10-23

  Catharina Edin VIP
Något man verkligen unnar dig, efter alla svårigheter.
2010-10-23

  Larz Gustafsson VIP
Helt underbart!
Lyckönskar dig.

Klart cool bild!
2010-10-23

  Anya VIP
Befriande ord.
2010-10-23

  poetryGirl
ja, det är skönt
2010-10-23

  peter markurth
bra
2010-10-23

  Bibbi VIP
Känner exakt likadant och nog har jag förblivit i morgonrock dagen igenom många gånger. En lyx som man kan kosta på sig som pensionär efter ett hårt liv.
2010-10-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP