Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
då finns inget annat göra än att blunda en stund


NÄR TRÖTTHETEN GRIPER TAG

ser ut genom fönstret
har varit på väg ut flera gånger

men värken och tröttheten
som biter sig fast i mig får mig
att stanna inne

plockar med blommorna
flyttar dom som står på golvet

dom känns i vägen ibland
går in i dom trots att jag vet
att dom står där

sätter mig med en bok och
en kopp kaffe känner hur ögonen
vill blunda

så trött fast jag sovit hela natten
bara vaknat och varit upp en gång

då var det tidningsbilen som väckte
mig när dom körande på vägen med
en väldig fart

hostan har försvunnit under natten
hoppas den lämnat mig för den här
gången, det tar på krafterna att hosta
varje natt

den blå himlen är inte så blå längre
men solen gör tappra försök att komma
igenom

det är tyst och lugnt därute inte
mycket trafik inte många som går
förbi mitt fönster för att ta en promenad

kanske det är fler än jag som känner
av tröttheten just nu november månad
är snart här

den tyngsta månaden på hela året
så har jag alltid känt det är mörkt
innan snön kommer och lyser upp
lite grann för oss som vandrar här

såg igår att någon redan börjat
tända ljusen som hör adventstiden
till lie tidigt tycks det mig

lite frisk luft vill jag ha så med altandörren
på glänt känner den friska luften
det är skönt

jag lägger mig en stund i soffan
en liten stund hinner jag tänka
innan jag somnar

vaknar av bilar som kör fram och
tillbaka här flyttar människorna in
lika fort som andra flyttar ut

jag går upp stänger dörren
nu är inte luften frisk längre
den är full av bensinångor
och det vaken känns bra eller
luktar gott





anits 29 oktober 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-10-29 15:17



Bookmark and Share


  Catharina Edin
En text med igenkänning - vissa dagar alltså, man orkar knappt upp ur sängen. Som vanligt välskrivet av dig!
2010-10-30

  arja savela
Kära fibromyalgisyster! Så väl jag känner igen tröttheten och nu det senaste dagarna har värken och tröttheten varit hemsk. Jag anser att november och januari är de värsta månaderna.
Kram
2010-10-29

  Michaela Dutius
Man får försöka ha med sig sommarkänslan in i den grå november - men det är otroligt svårt.
2010-10-29

  Bibbi VIP
Känner också av denna trötthet och sover mer än vanligt.

Hoppas på bättre tider.

Applåd!
2010-10-29

  Larz Gustafsson VIP
Men du är fri.
2010-10-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP