Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev till min hund

Kära Hund!

Mitt tålamod börjar tryta. När ska du bli frisk min härliga vovve? Sedan du var valp har du varit sjuklig. I sex år har du dragits med allergi, bölder, massa mediciner och operationer. Trots det har du haft friska perioder då du mått väldigt bra.

Nyligen fick du en ny åkomma. Ditt högeröga svullnade upp och du ser ut som en ledsen blodhund. Iväg till veterinären igen! Där konstaterades det att du fått ögoninflammation. Kostnader och åter kostnader! Mediciner och vård är inte billiga för djur. Hur gör de som inte har råd? Avlivning?

Kanske är det så att du ändå valt rätt matte som nu ångrar att hon inte utbildade sig till veterinär ändå. Är mitt kall att vårda? Varför jobbar jag då i en chark på ICA? Svaret kanske är enkelt: Jag kan ta hem godbitar i form av skinka och korv till dig. Alltid något....

Du är ändå värd all möda och besvär. Den snällaste och sötaste hund som finns på denna jord. Du är lugn och trygg, smart och vänlig mot barn. En cool kille! Hoppas att du kan bli bättre snart och få ett värdigt hundliv igen.

Längtar till våra långpromenader i skogen där vi kan leka kurragömma och du kan få spåra efter smaskiga ben. Längtar till när du kan få bada och apportera i havet. Längtar till när du kan leka med andra glada hundar. Längtar till när du är frisk!

Din matte




Prosa av Linda CH VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-18 14:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varm text!! Hoppas jycken är pigg igen
2010-12-25

  Lars E Jönsson
som du skriver det är dyrt när hunden inte är frisk, min har allergi så jag vet hur det är, hoppas vovven blir bra för hundar är som balsam för själen
2010-12-08

  aol
hoppas det gik bra så berörande skriftat
2010-11-22

  Lotta Eng
Jag hade en hund som blev påkörd av en bil. Hon var en blandras jag la ut trettiofem tusen kronor på veterinär vård, jag ville inte mista henne.Tyvärr gick hon inte att lappa ihop.
Hoppas din hund blir frisk.
2010-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP