Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänker på dom som inte har någonstans att ta vägen när kylan slagit till


TANKAR NÄR KYLAN INTE VILL GE SIG

det är kallt
kylan kryper in i mig
när jag bara försöker ta mig till bilen

när termometern visat
mer än tjugo kalla grader i flera dagar

börjar jag känna mig instängd
till bilen och åka dit jag ska
är det enda som jag kan göra dessa kalla dagar

längtar efter en sparktur
nu när det är så bra före så det går
att ta sparken dit jag ska

känner mig som en grinig gammal kärring
när jag inte kan vara ute
gå mina långa promenader

men vädret det kan jag inte rå på
och att jag inte tål kylan
kan jag inte straffa mig själv för

det är bara att vänta och se
det kommer säkert milda dagar
när kylan har bedarrat och jag får min sparktur

glad och tacksam för att jag har
det varmt och skönt tak över huvudet
mat på bordet

det är det inte alla som har
jag tänker mycket på dom som tillbringar
nätterna utomhus i denna kyla

livet är många gånger orättvist
ingen skulle behöva frysa här i landet
någon har kanske valt själv att leva så

men alla som inte passar in som inte själva
valt att leva utan bostad utan säng

visst skulle väl dom kunna få hjälp
en bister vinter som det är nu i hela
vårt avlånga land





anits 2 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-02 21:05



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja sannerligen - alla i vårt land behöver tak över huvudet i denna bistra vintertid
2010-12-08

  Catharina Edin VIP
Absolut. Ingen ska behöva frysa.
2010-12-03

  Anya VIP
Fina tankar omkring dig själv och andra.
2010-12-03

  arja savela
Kyla och mycket snö är jobbigt för oss som har värk. Annars förr älskade jag vintern, åkte skidor och skridskor och allt möjligt. Skön text med samhällelig ställningstagande!
2010-12-03

  ULJO
Fina tankar finns i din själ min vän. Alldeles för många har det svårt i kylan, varför ska det behöva vara så?
2010-12-03

  Marja-Liisa Koski VIP
Likgiltigheten är nog världens största synd.
Många kramar!
ML
2010-12-02

    AA VIP
Fint. Kylan ger upphov till många tankar. Det är gott med värme. // AA
2010-12-02

  Eva Helene VIP
Fina tankar här! Det är många som har det svårt i kylan.
2010-12-02

  Larz Gustafsson VIP
Många av dem har fått massor av hjälp och sedan ändå ställt till det för sig gång på gång så att de till sist straffat ut sig.
2010-12-02

  Julio VIP
Omtänksamt av dig att tänka på de som har det svårt. Inte alla som gör det.

Bra skrivet för övrigt
2010-12-02

    Ken Cassel
Stina, min älskade vän!
När kylan tränger på....

Kram på dig
En riktigt varm kram ifrån mig !!!

Ken
2010-12-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP