Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HELENA ELLADA

olivlundens svalka

och kropparnas hetta

en tid som förlöpte alltför fort

en pärla i musslan

en dotter av havet

hon ångrade inget som vi gjort

du örnarnas drottning

min varma helena

Gud slipade dig så skarp och skön

som medelhavsvågorna

slipar de stenar

vi skådar från solstekt klippas krön

 

jag kom som en nordbo

och värmdes i famnen

den fylliga barmens mjuka famn

jag sökte en tröst som

ett skepp söker hamnen

där folk inte kände till mitt namn

jag möttes av ögon

som lovade mera

än intelligent konversation

jag kom inte för att

filosofera

jag lockades av en varm vision

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   3/12 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-03 22:16



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Det är verkligen en dikt med hetta i, en melodi i dina ord som rinner som ett sprakande vattenfall.
2010-12-04

  anits VIP
Mycket vackert och berörande
2010-12-04

  Ezmeralda VIP
Vackert, jag tycker man kan känna närheten.
Den äkta känslan från olivlundens svalka och en
kärlek som är som är just en dröm för många av oss.
2010-12-04

  Måna N. Berger
Mycket sinnligt och varmt diktat!
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP