Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
längtar till stillheten i tystnadens hus


STRESS OCH GNÄLL

vart än går vart jag än vänder mig
springer människor fort ska det gå

går det inte nog snabbt för den som
är före i kassan i mataffären

så trampas det så klagas och gnälls det
jag blir så trött behövde jag inte mat

då var jag den förste att stanna hemma
orkar inte med all stress allt gnäll

så gärna skulle jag då stanna hemma
slippa trängas slippa höra att jag packar
mina varor för långsamt

jag känner mig vilse och trött när allt
snurrar på i en hastighet som för mig
går alltför snabbt

barn som skriker för att dom inte får
det dom vill vuxna som grälar

när det blir så vill jag sjunka ner genom
golvet vill inte höra grälet mellan människor
som står i kön i mataffären

om jag kunde skulle jag resa bort dit det
är lugnt och stilla där inget prat är onödigt
prat utan prat där det sägs viktiga saker

jag längtar till lugnet till stillheten och tystnaden
i tystnadens hus där själen kan få ro att få vila
från bruset i vardagen få vara mig själv inte behöva
bevisa något utan bara få vara






anits 8 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-08 23:54



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Tycker också det är för stressigt i köerna! Så jag förstår dig.
2010-12-09

  Anya VIP
Glömde skriva att din text var intressant och engagerande, därav svaret nedan. :o)
2010-12-09

  Anya VIP
Stress i affärer är inte roligt......frågan är om de som håller på som värst är medvetna om sitt förfarande? Tänk om jag håller på på samma sätt fast jag inte vet det. Jag hoppas jag kan vara ödmjuk när någon före tar tid på sig. Jag hoppas....
2010-12-09

  poetryGirl
man ska ta det lugnt.......
2010-12-09

  Bibbi VIP
Håller med arja savela och har ofta förvånats över att det ej finns vilomöljigheter fö oss äldre då krafterna tryter.
2010-12-09

    sajo
Så otroligt bra skrivet, alla springer och jäktar och när lederna protesterar i kassan då man ska packa kassar får man höra skynda på.

Jag följer med till stillheten i Tystnadens hus.
2010-12-09

  Eva Helene VIP
Bra! Jag skulle också vilja resa dit till lugnet där "inget prat är onödigt prat utan prat där det sägs viktiga sager" som du skriver.
2010-12-09

  Larz Gustafsson VIP
Trots att jag ofta vistas i city och bor i en stad störs jag ofta av oväsen och oljud av olika slag. Inte minst högljudda människor.
2010-12-09

  arja savela
kloka ord och jag känner så väl igen fenomenet. Själv gick jag ifrån ett apotek, orkade inte stå och låta folk knuffas. tre stolar på ett jättestort apotek!!!
2010-12-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP