Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när morgonen börjar bli dag


TANKAR LÖRDAG MORGON 11 DECEMBER 2010

en ny dag nya möjligheter
ser solen som börjar gå upp
långt där borta i horisonten

det är kallt fåglarna har fullt upp
med att äta dom slåss om den bästa
platsen vid fågelbordet

duvorna flyger i flock över hustaken
dom är många och tar för sig bra
vid fågelbordet

men när skatan dyker upp försvinner
dom fort sätter sig i närmaste träd
där utsikten är bra

när skatan försvinner är duvorna
snart tillbaka småfåglarna får kämpa
hårt denna morgon för att komma
åt att äta

en pojke är tidigt uppe kommer dragande
på en kälke skyndar på stegen börjar
springa så kommer handen upp till en
hälsning

när jag ser längs vägen kommer en
kvinna emot pojken jag har sett dom
tillsammans i affären det är nog mormor
som kommer och möter honom

snart försvinner dom nedför backen
utom synhåll för mig hemtjänsten kommer
åkande i sina bilar bråttom som alltid

tycker synd om dom som måste jäkta
mellan dom som behöver deras hjälp
det ljusnar mer och mer den gryende
morgonen börjar bli förmiddag

jag ska äta min frukost kanske ta en
sparktur be om hjälp att byta den trasiga
lampan som jag inte kan få loss själv

jag har svårt att be om hjälp vill klara
mig själv men det går inte alltid så bra
den nya dagen ska ge mig mod att be
om den hjälp jag behöver






anits 11 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-11 10:25



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Hoppas du får den hjälp du behöver, vännen!
2010-12-11

  Larz Gustafsson VIP
Även jag har svårt för att be om hjälp. Jag är rädd för att besvära.
Men jag ser hur det där hänger ihop med dåligt självförtroende, känslor av förkastelse o s v. Och jag vet i dag att botemedlet heter Guds Ord. Där får jag veta sanningen och inget annat än sanningen om mig själv. Den optimala spegeln.
2010-12-11

  Eva Helene VIP
Fint berättat om din morgon!
2010-12-11

  Bibbi VIP
Tack för Din fina skildring.
2010-12-11

  stella
Man behöver träna sig på att be om hjälp. Jag ber om mod för dig!
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP