Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM MAN TÄNKT

kortvågskungar i en by

hela världen var vår vy

för det mesta överens

samma våglängd och frekvens

frågan är: hur gick det sen

när tre pojkar blivit män?

vem blev upphöjd?

vem blev sänkt?

blev det som vi hade tänkt?

 

 

alla tafatta försök

brann och gick sen upp i rök

drömda huset på en strand

föll i någon annan brand

här befinner jag mig nu

fyra rum och kök och fru

nu är nöjesfältet stängt

blir det nånsin som man tänkt?

 

 

det var långt från brämmens strand

ned till bechuanaland

och från grävsvinsbergets höjd

ned till spaniens ögonfröjd

längsta sträckan öst till väst

där ju öst förstås var bäst

klarar ingen av oss av

fast vi korsat världens hav

 

 

alla tafatta försök...

 

 

LARZ GUSTAFSSON    12/12 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-12 18:58



Bookmark and Share


  anits VIP
Känner en hel del nostalgi
och vemod i dina rader
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP