Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MORGONSTUND 18 DECEMBER 2010

vaknade tidigt lördag morgon
det var något som lät ute på vägen

länge låg jag och lyssnade
undrade vad det kunde vara

försökte somna om
det var ännu mörkt därute

slumrade nog till en liten stund
så hördes ljudet närmare

jag blev nyfiken
gick upp såg ut genom fönstret

då blev jag varse vad ljudet kom ifrån
det snöröjdes på vägen och på gårdarna
runt om

dagen började så smått gry
ljuset komma åter

jag stod länge och såg på hur snön
blev till stora högar

gjorde mig kaffe satte mig i fåtöljen
där jag såg hur fåglarna började sitt
arbete för att få mat

det var en lugn och skön morgon
endast traktorn som lät

jag njöt av stunden sittande med
en kopp kaffe se på fåglarna och känna
glädje över att slippa ut skotta snö
hämta ved och vatten

tiden och åren går fort kommer alltid
att minnas dom jobbiga åren när sömnen
var något som var en stor brist






anits 18 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-18 18:08



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa du har arbetat så det räcker.....skönt att få ta det lugnare! Det är du värd!
2010-12-19

  Eva Helene VIP
Skönt att minnas och konstatera att det trots allt är bättre nu!
2010-12-18

  arja savela
Ja, nu är vi i snöriket som du fint beskriver. Min bil blev framskottad i dag nu när särbon kommit fra Norge
2010-12-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP