Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när kylan håller sig kvar där ute


TANKAR I VINTERNATTEN

morgonen är kall ordentligt kall
röken från skorstenarna stiger rakt
upp mot himmelen

ser ut genom fönstret det är
mycket vackert i vintermorgonen

fåglarna har det jobbigt flyger
fram och tillbaka för att få det
dom behöver

tänder ett ljus känner tystnaden
det är ljuvligt skönt dricker av mitt
kaffe

ser in i ljuslågan lyssnar på radion
om all kaos på vägarna om tåg som
inte kommer tid

glad jag är hemma inte behöver
ta bilen mer än till affären

tacksam att bo där jag gör nu
slipper gnälla för att det är kallt
behöva ha ett extra element för
att inte frysa

glad över att inte behöva hugga ved
bära in den och elda lägga in nytt så
ofta att jag till slut stupar i säng

nu har jag samma temperatur inne
hur kallt det än är därute

tänker på när det är kallt som nu
att då vara ute och gå höra hur det
knarrar under skorna

det är något jag alltid tyckt om att
lyssna till kalla vinterdagar när jag
varit ute på promenad

det är ett ljud som låter som musik
i mina öron och när det är som nu
full måne, då väcks många minnen
inom mig



anits 23 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-23 00:33



Bookmark and Share


  aol
jag hamnade i kaos tåget fastnade i snön, på österlen vi fick evakeras med bandvagnar,
2010-12-25

  Catharina Edin VIP
Visst är det skönt att lyssna till - det där knarret!
2010-12-24

  arja savela
Rofylld, fin text! Visst är det skönt och slippa elda av tvång, skillnad när man eldar som tillägg eller trivsel.
2010-12-23

  Christine Sabel
Visst är det underbart när det knastrar.....och sen när man kommer hem ivärmen...mmm glögg, kaffe te och tända ljus, det är livet på en pinne, GOD JUL!!!
2010-12-23

  Anya VIP
En rogivande text om tacksamhet och förnöjsam lycka.
2010-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Inomhus förefaller mest lockande dessa dagar.
2010-12-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP