Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIN JULAFTON

en trevlig och fin julafton
är jag glad och tacksam
att fått vara med om

ett besök i kyrkan på förmiddagen
vara med när barnen gjorde färdig
julkrubban

två flickor som sjöng vackert
att själv stämma in i julens
vackra psalmer det njöt jag av

ute var det kallt lite mer än tjugo
minusgrader i ett svagt ögonblick
lovade jag komma på julnattsmässan
men bara om jag var vaken och orkade

hemma en stund i lugn och ro
innan besök hos son och barnbarn
en stund med glädje och gemenskap

men så är det jag som oftast går här
för mig själv har det tyst och lugnt
blev det till sist att kände mig nöjd
tackade sa hej åkte hem

det var kallt orolig om bilen skulle
starta eller inte den gjorde det
skönt att få komma

att få stänga dörren om kylan som
var tjugofem kalla grader och komma
in i värmen var ljuvligt

med en filt om mig la jag mig i soffan
tänkte se om det var något på teven
men jag somnade snabbt sov nog i en
hel timme

efter det har jag bara varit tagit det lugnt
när jag såg att det var tjugosju grader
minus därute så stannade jag hemma
kände att jag suttit nog i en kall bil dag

julnattsmässa blir det nästa år men det
känns i själen när jag inte kommer till
kyrkan

nu ska jag strax krypa ner i sängen
hoppas på att jag kan somna och när
det blir morgon ska ingen klocka väcka
mig då ska jag sova tills jag vaknar av
mig själv




anits 25 december 2010




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-25 00:44



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Skönt och vilsamt låter det som och gott att veta att du hade det så bra!
2010-12-25

  Anya VIP
En härlig dag bjuder du på, jag känner mig tillfreds efter att ha läst din lugnande text.
2010-12-25

  Elaine.S VIP
Låter som en fin dag och kväll, önskar dig fortsatt trevliga dagar...
2010-12-25

  Catharina Edin
En skön dag, hör jag - vad bra!
2010-12-25

  poetryGirl
jag tog nattvarden i midnattsmässan

fortsatt godjul
2010-12-25

  Larz Gustafsson VIP
Min julafton: Bara en helt vanlig dag (som Reeperbahn sjöng).
2010-12-25

  Sideshow Bob
Jag har svårt för all den här dagboks"poesin".

jag vet inte om det är en konsekvens av att det inte fanns någon bullen eller facebook när ni var unga.
2010-12-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP