http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/15/JosipBrozTito.png

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/15/JosipBrozTito.png




JOSIP BROZ TITO

ingen fyller titos stövlar

det är en sak som är klar

jag ska alltid hylla minnet

av den kämpe som han var

han stod upp för jugoslavien

och för självbestämmande

livet som en partisan var

honom inte främmande

han är frikänd av historien

för sin insats och sin kamp

för en alliansfri framtid

mot förtryckets stöveltramp

ingen fyller titos stövlar

man kan säga vad man vill

men en man som marskalk tito

föds det inte en gång till

 

 

LARZ GUSTAFSSON  6/1 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-05 15:24



Bookmark and Share


    Lejla Huseinovic
Jag ryser. RIKTIGT underbar text där du påvisar Titos styrka. Med tanke på att jag är från forna Jugoslavien så kan jag även påpeka att den berörde. gillar jättemycket!
2011-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Minnet av en heroisk ledare lever kvar för alltid.
Tusen tack för kommentaren.
2011-01-05

    vinopivo
Tito lyckades med det omöjliga. Så fort Tito dog, dog Jugoslavien tillsammans med hundratusentals människor.
2011-01-05

  Mats Henricson
Ja, säga vad man vill, men under hans regim var det ganska lugnt i
dåvarande Jugoslavien, folk lär ju ha haft en hyfsad levnadsstandard. Nu verkar folken där , på något sätt, ha hamnat "ur askan i elden"......
2011-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP