Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAD VET MAN?

vad vet du om min kamp?

jag vet En som vet allt

som vandrat på vår jord

i mänskligt kötts gestalt

som plågats liksom vi

som lidit brist och nöd

och som när jag är svag

vill ge Sitt fulla stöd

en genomskådande

och sanningsenlig Gud

en varmt benådande

som gav oss lagens bud

men även frälsningen

som är befrielsen

från syndens dominans

och från förtappelsen

 

vad jag om din kamp?

nu pekar jag på dig

tre fingrar pekar då

tillbaka rätt på mig

min dom över mig själv

är hård och skoningslös

men Gud är nådefull

och inte religiös

 

mitt hjärta dömer mig

men Gud vet mer än så

om vad som döljer sig

i varje hjärtevrå

en allvetande Gud

det är en ljuvlig tröst

Hans synfält vidgar sig

ser bortom trånga bröst

 

 

LARZ GUSTAFSSON 21/1 2011

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-21 15:31



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Suveränt! och "Gud är inte religiös", sannerligen sant; men Han är mänsklig i Jesu gestalt: också Han fick strida mot de religiösa..
2011-01-22

  anits VIP
Mycket vackra kloka och sanna rader
2011-01-21

  mare VIP
Bara Gud känner en människas hjärta !
2011-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP