Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En alba är en provencalsk morgonsång, lämpligen framförd under en älskads fönsterruta


Primadonna Absoluta - mindre seriös sonett

Åh, ljuva Primadonna Absoluta!
Mitt hjärtas takt får rentav skadlig hast
av varje eldigt slungat ögonkast
och när jag ser hur dina läppar truta. . .

Jag griper tag i trubadurisk luta
och som en morgontidig trast
nu ilar jag förutan ro och rast
att stämma upp min alba vid din ruta

Men det är själva fan att vara fjäril!
Den sköna har ett mycket svårt humör
och högst brutalt på sången slut hon gör

Hon tömmer över mig ett nattligt käril
och fylld av hjärtesorg blir jag då viss -
hon bryr sig inte om mig mer än piss!!




Bunden vers (Sonett) av papillon
Läst 400 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-21 18:53



Bookmark and Share


    BetweenTheLines
tack för den:)
2011-05-06

  stenhur VIP
Tragik
så nätt
förmedlad i
sonett
lyrik
2011-01-22

  vera gade VIP
oj oj oj - vilken skönsång!
2011-01-22

  Carola Zettergren
:):) Usch och fy vad nedrigt, rent av pissigt av henne, faktiskt!
2011-01-22
  > Nästa text
< Föregående

papillon