Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORDEN

orden dom finns där
inom mig

jag önskar mig mod
att säga precis det jag känner

men där kommer
min feghet in

så rädd för att såra
göra illa

orden dom finns
inom mig

men ändå vet jag inte
hur jag ska framföra det jag vill säga

att jag vill bli lämnad i fred
inte vill ha kontakt varje dag

ibland flera gånger
varje dag

orden är mina
och dom finns där inom mig

men tänk att det ska vara
så svårt att säga precis vad jag känner

vill inte vara burdus
men när du ringer tidig morgon

sen kväll mitt på dagen
jag orkar inte svara varje gång

jag har förstått att du inte förstår
att jag är inte rädd för mig själv

är så trött på att ge ett finger
och sen vill någon ha hela handen

trött på allt ringande
gick jag ut genom altandörren

för att sopa av bilen all snö
noll gradigt som det var gick det lätt

då syns det heller inte
när jag går ut och sen in igen

när jag var färdig
stod jag länge på altanen

njöt av vädret och fåglarnas sång
som verkligen lät i alla tonarter idag

jag har sagt till mig själv
nästa gång det ringer och jag ser
att det är du

ska svara försöka få dig
att förstå hur jag känner

orden finns inom mig
lite feg lite ängslig att säga
det jag känner och tycker

men orden och känslan
är mina och jag måste lyssna
till mitt inre jag




anits 9 februari 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-09 15:31



Bookmark and Share


  ULJO
Lita till din magkänsla.
2011-02-10

  Catharina Edin
Det är svårt, mycket svårt - man vill ju heller inte såra -
2011-02-10

  Eva Helene VIP
Eftersom den här personen inte verkar förstå (som ju borde vara en självklarhet) att du inte vill eller orkar prata med henne när hon ringer stup i kvarten så kan man undra om hon egentligen mår riktigt dåligt eller vad som annars fattas henne . . . Jag önskar av hela mitt hjärta att du lyckas med att utan ord som sårar få den här personen att förstå att hon stör dig väldigt mycket. (För enkelhetens skull har jag skrivit "hon"). Lycka till!
2011-02-09

    ej medlem längre
Hoppas du finner rätta vägen att sägs det du vill, men utan den andre blir sårad...
2011-02-09

    sajo
Detta förstår jag oroar en hel del. Undrar vem som är så ihärdig en man med hund eller är det en kvinna?

Bra du kan skriva om hur du känner. Tänker på dig. Du vet vad du vill och du kan säga det ...........????
2011-02-09

  Larz Gustafsson VIP
Hebr 10:35
2011-02-09

  Anya VIP
Svåra frågor du fångar, bara du vet vad som är rätt för dig.
2011-02-09

  Bibbi VIP
Man får ju också passa sig så man ej kastar pärlor för svin så de vänder sig om och sargar som bibeln säger.

...ej heller bör man behöva utsätta sig för att göra något av olust eller tvång.

Det finns ju olika sätt att "tala" på.
2011-02-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP