Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bilden tagen idag 12 februari 2011


EN UNDERBART VACKER VINTERDAG

sol blå himmel bara ett par grader kallt
då finns det ingenting som kan stoppa
mig för att gå ut

solen värmde genom fönstret lyste upp
gav mig glädjen tillbaka såg alla damm
råttor

dom bekymrade mig inte det minsta solen
lockade ut mig det blev en härlig sparktur
på hela långa vintern har det inte gått så
bra att åka spark som idag

jag susade nedför backarna med vinden
i ryggen gick det fort lite ängslig som jag
är bromsade jag med hälarna när det började
gå allt för fort

denna lördag var jag inte ensam ute det var
många som letat sig ut alla var glada hejade
och log i kapp med solen

kameran den var med idag så många vackra
vinterbilder fångade jag ett minne av en solig
snörik och vacker vinterdag

bänken i minneslunden var väl gömd under
all snö där dröjer det innan jag kan sitta och
känna lugnet och stillheten

några som var i farten denna lördag var fåglarna
dom kvittrade och sjöng i många tonarter skator
kråkor talgoxar och blåmesar höll konsert för mig

när jag kom hem efter flera timmar smakade det
bra med fiskgratäng och en kopp kaffe på maten

nöjd och glad inspirerad av min sparktur och det
vackra vädret så kom dammsugaren fram så nu är
mina damråttor borta

jag kan lägga mig för att sova jag hoppas och har
en önskan om att söndagen blir lika fin som den dag
som nu är till ända







anits 12 februari 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-02-12 23:58



Bookmark and Share


  ULJO
En underbar skildring av en vacker vinterdag, fint att jag fick ta del av den.
2011-02-14

  Sofhia Wirström
härligt livet är såna här dagar....man kan riktigt känna denna vinterdag du varit med om. Jag blir glad av din dikt.
2011-02-13

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Rader fyllda av värme och glädje. =) Mycket fint. =)
2011-02-13

  Eva Helene VIP
Härligt - ja solen kan inspirera så mycket att t o m dammråttorna får passa sig!
2011-02-13

  Anya VIP
Härlig berättelse om att njuta av en vacker vårvinterdag. Din text gör mig glad.
2011-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag struntade i dammråttorna jag med. Det får bli nästa helg.
I dag har jag emellertid totalt tappat sugen när det gäller "utelivet".
2011-02-13

  poetryGirl
hoppas du får en fin söndag
2011-02-13

    ej medlem längre
Fin skildring av en vacker vinterdag.
2011-02-13

  Bibbi VIP
Tack för Din fina dagsskildring!
2011-02-13

  aol
ja idag srålade solen så härligt att bara leva andas,
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP