Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IBLAND ÄR DAGARNA TUNGA

jag har bakat
städat
tänkt många tankar

inga snälla tankar
avreagerat mig med både
dammsugare och dammtrasa

läst böcker stickat
inte kunnat koncentrera mig
så det blev att riva upp sticka tillbaka

suttit i soffan hela kvällen
efter att ha lagat mat
sett på teve

utan att riktigt veta
vad det är jag tittat på

ringde till slut en medmänniska
talade om hur jag kände
vad jag ville göra

vi pratade länge
inte bara om hur jag kände
och varför jag ringde

vi pratade om livet
om våra intressen


jag blev lugn
stängde av ljudet på teven
kände tystnaden och lugnet

imorgon är en annan dag
en ny dag
med nya möjligheter
och jag kan känna glädje igen







anits 18 februari 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-19 00:11



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gott!
2011-02-20

  Larz Gustafsson VIP
Ett samtal kan göra så oerhört mycket.
2011-02-19

  Eva Helene VIP
Gott att du fick en medmänniska som lyssnade och som du kunde utbyta tankar med. Fint berättat här!
2011-02-19

  arja savela
Bra skrivet! Vi har det tungt med sträng kyla. mellan -35-38 grader här i Norra Karelen!!!!Elda i ugnen är ett måste och inte mysigt som det brukar vara med mer normala temperaturer.En kram till dig Stina
2011-02-19

  LassO
Man kan behöva "hitta hem" med tankarna med, som "Toffe" sjunger "mitt liv är likt en resa bland bränningar och skär, och upprört hav där höga vågor slå"
2011-02-19

  Elaine.S VIP
jag har också dammat några gånger när jag varit arg, synnerligen snabbt går det undan då...men skämt å sidor, skönt att du kan se den nya dagen som något bra, den är här snart, bara några sovtimmar bort...
2011-02-19

    Ken Cassel
Mycket bra skriftat, Stina!
Och du har så rätt
Imorgon så är det en ny dag!

Kram på dig!

Ken
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP