Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄNNU EN DAG

ännu en dag är snart till ända
det har varit kallt

solen den har jag njutit av
innanför mitt fönster

solen värde så gott genom rutan
fåglarna hade bråttom att få i sig
den mat jag satt ut

sticka det hade jag tänkt göra
men det blev inte mycket

tröttheten tog över
jag satt i min soffa
rakt upp och ner med en kopp kaffe

framför mig på bordet
la mig ner för att se på teve
mitt huvud landade på kudden

sen sov jag
drömde inga vackra drömmar
mardrömmar som fick mig att vakna

undra var jag var någonstans
reste på mig
plockade ihop mina sopor

klädde på mig och gick ut med dom
det var kallt men den kyliga luften
rensande bort alla tankar om den
otäcka mardrömmen

det var alldeles för kallt
att ta en lång promenad
gick runt husen innan jag gick in
i värmen igen

så skönt att ha det varmt inomhus
att kunna stänga dörren
känna glädje när kylan biter i kinderna
utanför min dörr



anits 19 februari 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-19 23:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Bra att mardrömmen gick att mota bort.
2011-02-23

  Bibbi VIP
Charmig text.
2011-02-20

  Larz Gustafsson VIP
Även jag drömde en fasansfull mardröm natten till i dag.
Befrielsen består i att vakna upp och inse att det var just en dröm.
2011-02-20

  Eva Helene VIP
Ja, vi får vara tacksamma över värmen vi har inomhus denna bistra vinter. Fint skrivet!
2011-02-20

    Bo Bjelvehammar
bra att du skriver, det läker..
2011-02-20

  arja savela
Jag tror att man blir extra trött av kylan. Igår badade vi ut
ebastu,det var härligt! I dag ska vi sätta ut mat åt fåglarna. Nu är vi i vårt eget hus,här är det ingen annan som bestämmer att man inte får mata fåglar!Ha det bra
Kram
2011-02-20

  peter markurth
bra flyt
2011-02-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP