Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ditt soltempel

 

var än i vimlet av är
du befinner dig
finn din ö

ditt
soltempel
vari du kan andas
andas in dig i ditt enade

däri kan icke de skärande överröstande nå dig
kan icke de med pekande fingrar samt pekpinnar nå dig

du är en ö till vilken vilsna kan vända sig

var stilla i ditt soltempel
upplev bladvingar
varsamt stängas
slutas
runt dig

du är i ditt måntempel
vari du kan andas ut ditt enade i dig

däri kan de helande högröstade nå dig
de med ljusfingrar med klangpinnar
stjärnorden viskas till dig
du är i evig vaggande hand

och

högst upp i din drömsömn

blickar du
vaknad

människostigarna är vimlande
vimmelkantiga

dras hitomditom
genom husets otätade väggar

vilsna bär tunga
oplanerade
oavvägda lass

ofördelade lass
farkosten tippar
etta två markera med kryss

i gryning vikes bladvingar
upp
ut

du stiger in i dagen

var stund du tröttas
dras med i
snedvinkel

stig in
i ditt funna soltempel

ja
fråga dig helt stilla
varför får du nackspärr
ryggspärr
knäspärr

kan det vara återhållen andedräkt




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 278 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-02-20 18:32



Bookmark and Share


    lärjunge
kärlek du minnn
känns
förvissad
älskade
2011-02-21

  Yrre VIP
däri kan de helande högröstade nå dig
de med ljusfingrar med klangpinnar
stjärnorden viskas till dig
du är i evig vaggande hand





ja
fråga dig helt stilla
varför får du nackspärr
ryggspärr
knäspärr


kan det vara återhållen andedräkt

Rakt in i det behövande hjärtat, Tack.
2011-02-20

  M.A.J.R
Underbar =)
2011-02-20

  Ninananonia VIP
:) Vacker :)
2011-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser