Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på vår hembygdsgård


FÖRLUSTEN

allas ögon såg på mig
jag ville sjunka genom golvet
fortsätta ner genom marken

den ena efter den andra säger
det har aldrig tidigare varit förlust

minns än att jag svarade
men nu är det så här och det är
inte mitt fel

jo det har i alla år varit vinst
och nu när du tagit över blev det
förlust

det gjorde så ont i mig
för jag visste att det inte var mig
förlusten berodde på

jag kände mig misslyckad
det gjorde ont i hjärtat

men att måla ett stort hus
kostar pengar det tyckte
jag alla skulle förstå

bygdespelen i vårt landskap
är många varje sommar

att få publik till alla föreställningar
är svårt nog för dom etablerade

jag bet ihop gjorde mitt jobb
som jag visste var rätt och riktigt

så när årsmötet närmade sig
ville jag inte ha hand om all
bokföring längre

jag blev sjuk av all press som
ställdes på mig

stressen gjorde mig ångestfylld
så det var skönt att när jag sa
ifrån att fortsätta

jag tror själv att det var under
den tiden som kassör som mitt
hjärta inte orkade mer

men jag är lite klokare försöker
säga nej flera gånger än att jag
säger ja

det är svårt många gånger
men det går och för varje
nej jag säger

känner jag mig stolt över
att ha vågat mitt liv är värt
mer än att alltid ställa upp
på sånt jag inte vill





antis 25 november 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-25 09:40



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Sorglig och tung upplevelse du lyckats teckna ner så bra. Skickligt. =)
2011-02-27

  Anya VIP
Bra att du gjorde som du kände och sa nej. Det kan aldrig bli fel när man lyssnar på sin djupaste röst.
2011-02-26

  Eva Helene VIP
Att inte ta tillvara en människas kunskap och engagemang utan tvärtom svärta ner och beröva modet och viljan hos personen i fråga är så korkat och dumt att det inte finns ord för detta. Dessa människor borde skämmas!
2011-02-25

  Bibbi VIP
Håller med Larz här.
2011-02-25

  Larz Gustafsson VIP
Det är ju fruktansvärt att peka ut en människa på det sättet!
2011-02-25

  Elaine.S VIP
Att vårda saker och ting kostar, både pengar och som i ditt fall frivilligt arbete, värdesätts det inte så förstår jag din besvikelse..
2011-02-25

  poetryGirl
så sant och riktigt
2011-02-25

  F.
Insiktsfullt och träffsäkert. Bra jobbat!
2011-02-25

    ej medlem längre
Du har dragit en livsviktig slutsats, fortsätt att respektera dig själv!
2011-02-25

    Yarissa
Snälla människor råkar alltid illa ut!
Bra att du nu tänker på dig själv och säger nej!
2011-02-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP