Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TISDAG I MARS 2011

jag har tagit dagen som den kommit
vaknade av solen som flödade in genom
mitt sovrumsfönster

efter att ha dragit upp persiennen ordenligt
la mig åter i sängen låg och såg hur molnen
vandrade fram och tillbaka

lätta fina moln, det var bara ett par grader kallt
idag vill jag ut på en lång och härlig sparktur
det låg jag länge och tänkte

till slut gick jag upp, drack kaffe, åt min frukost
innan jag bestämde mig för att gå ut ta sparken
och ge mig iväg

det var skönt ute, ekorren försvann när jag kom
för att hämta sparken, jag kom säkert lite för nära
det var isigt och halt svårt att komma åt sparken

till slut kom jag in på altanen, hackade bort lite is
sen tog jag sparken och susade nedför backen
men det var inte lika skönt ute som det såg ut
genom fönstret

det började blåsa vinden var kall och den blåste
runt runt, men jag tog min spark behövde komma
ut känna den friska luften glömma allt som gjort
mig nedslagen

Sparkföret var bra trots att det väl sandat, men med
att ta mig fram i snökanten gick det snabbt och bra
jag är så glad för min spark kommer lite längre än när
jag går

bestämde mig för att åka ner till ån för att få några
fina bilder i min kamera men när jag öppnade ryggsäcken
för att ta fram den fanns inte kameran där

jag visste att jag tagit fram den lagt den på byrån
men glömt att ta med den det måste jag ha gjort
stängde ryggsäcken tog den på mig och sparkade
vidare

fåglarna sjöng så vackert för mig såg inte alla
men jag kände att våren ändå närmar sig trots
den myckna snön överallt

jag började känna mig trött och lite hungrig så
jag vände hemåt solen hade försvunnit bakom
molnen och blåsten tog ännu mer

så det var skönt att komma hem och in jag kände
hur det hettade i ansiktet efter att vinden smekt
mig och den lilla sol som var gjort att jag börjat
känna lite glädje igen

kameran den låg kvar på byrån så händer
det ibland nästa gång jag ska ut så glömmer
jag nog den inte





anits 1 mars 2011





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-02 16:11



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fin vardagsskuldring fångar du här. Jag blev glad när jag läste din text.
2011-03-03

  Larz Gustafsson VIP
"Ja, man får ta varje dag som den kommer. Morgondagen får vänta med sina små bestyr." (Jokkmokks-Jocke - som jag såg live i Skutskär på 60-talet)
2011-03-03

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fin skildring av dagen. =)
2011-03-02

  Eva Helene VIP
Fint fångad vårvinterdag - även om den inte kom med på bild som du tänkt!
2011-03-02

  Bibbi VIP
Tack att Du tog oss med på Din intressanta dag!
2011-03-02

  filosofian
Jättefint! :)
2011-03-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP