Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


EN VACKER TORSDAG

sol blå himmel plusgrader
det lockade mig ut

solen värmde
sparkföret var härligt

jag njöt av att vara ute
det började blåsa

blåsten förde mig sig
kalla vindar

jag forsatte på min färd
sparkföret blev sämre

solen värmde det blev
dagsmeja

jag tog en annan väg
en väg där det var skugga

passerade stora vägen
där var asfalten framme

jag bar sparken över vägen
tog den mindre stigen

där solen inte ännu
smält bort snön

handla det skulle jag
också göra när jag var ute

lappen den låg kvar hemma
på köksbordet

det gick bra kom ihåg nästan
allt jag behövde

backen som suger så bra
när jag bara haft mig själv
och sparken

den tog hårt på mina krafter
denna dag när snön smält
och det bara var en liten kant
för mig och sparken att oss upp

så det var nog sista gången
för den här vintern jag tog
sparken till affären

idag kände jag att våren
den kommer även i år






anits 3 mars 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-04 00:09



Bookmark and Share


  Maria T
Härligt med sol och
blå himmel
2011-03-07

  Anya VIP
Härligt med tinade gator, även om det är skoj att sparka.
2011-03-04

  Bibbi VIP
Tack för att Du tar oss med på detta!
2011-03-04

  Eva Helene VIP
Fint, och så där var det här hos mig också, förutom sparken och sparkföret . . .
2011-03-04

  Peter Olausson VIP
Jaa! Vet vad du menar, tog skidorna igår, i spår som plötsligt var som smör. Det var tungt, men jag var glad.
2011-03-04

  Larz Gustafsson VIP
En topptorsdag.
Plusgradern värmer.
2011-03-04

  ULJO
Du ser att det finns guldkorn i tillvaron trots allt.
2011-03-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP