Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gör mig ledsen och nedstämd


ATT ALLTID BEHÖVA KÄMPA

jag blir så trött på att alltid få tjata
tjata till mig läkartider

jag ringer berättar om mina problem
svaren är ofta vänta några dagar till

så kanske det går över men jag vet
det går inte över

dom är många gångerna jag vill ge upp
men jag gör det inte är född till att kämpa

när morgonen äntligen var här ringde jag
min vårdcentral lämnade mitt telefonnummer

väntade och väntade när tiden jag skulle
bli uppringd gick över från minuter till över
en timme

jag hade gett upp tänkte inom mig jag
åker dit sätter mig och väntar tills någon
tar hand om mig

då just precis då ringde telefonen och en
vänlig röst mötte mig när jag svarade

när jag så berättade hur jag mådde och
om värken gav hon mig en tid så nu ska
jag åka träffa en läkare som jag hoppas
hjälper mig

ben som svullnar och värker innan dagen
hunnit bli kväll kan aldrig vara rätt trots
medicin och stödstrumpor

nu hoppas jag få träffa en läkare som förstår
kan och vill hjälpa mig blir det inte så finns
det andra vägar att gå

jag vill inte gärna anmäla någon men efter
att nästan tre år har gott och min hjärtsjukdom
upptäcktes har jag än inte fått en medicin
som gör att jag mår bra





anits 8 mars 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-03-08 12:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa det där med sjukvården och deras tider är ett svårt dilemma. Man hoppas de gör så gott de kan. Jag vet ju att det gick bra, skönt!!!
2011-03-09

  queenia
finns ingen känsla inom vårdyrket längre. Mer eller mindre tabu att känna med hjärtat i sitt utövande - tror att den felande länken ligger där. Har sett det för ofta... Tyvärr..

*Ros* Q.
2011-03-09

  aol
blir så bedrövad, kram vännen,
2011-03-08

  Eva Helene VIP
Förstår din frustration - så här ska det ju inte få gå till! Hoppas du får den hjälp du behöver och har rätt till!
2011-03-08

  arja savela
hoppas du fick rätt hjälp! annars byt till Läkarhuset och hälsa dr Börje Erikson att jag har sagt att Stina ska ha den bästa av bästa vården!
Ha det så bra det går
Kram
2011-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Anmäl dem till patientnämnden.
Nämnden är ljuv!
2011-03-08

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Bra skrivet. Hoppas hjälpen kommer nu.
2011-03-08

  Bibbi VIP
Håller tummarna.
2011-03-08

    Yarissa
Hoppas du får rätt hjälp, snart.
Du beskriver bra. Kram
2011-03-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP