Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ONSDAG 9 MARS 2011

sol inte lika intensiv som igår
men den lockade mig ut

ibland har jag så svårt att mig ut
men efter att övertalat mig själv

klev jag ut genom porten det blåste
en aning det gjorde mig inget

jag andades in den friska luften
tog min påse med sopor som jag
slängde när jag gick förbi sophuset

nu är sparkföret helt borta efter
vägarna där jag alltid går

men att gå nära vägrenen var inte
att tänka på där låg allt som hundägare
inte orkat plocka upp efter sina vänner

varje vår är det samma sak det ser
inte bara illa ut det luktar illa också
när solen skiner och det blivit varmare

det kändes trögt att gå men jag njöt
av solen och kände glädje

det var inte många ute men jag mötte
några hundägare som passade på att
ta vara på solen

det är så härligt att vara ute när jag
väl kommer ut kameran var med såg
inget jag ville fotografera

röken från brukets skorsten syntes
bra idag annars är det på kvällar
och nättar den syns allra mest

när jag kom in på den stora vägen
var trafiken av tunga lastbilar och
långtradare oändlig

jag räknade till tolv stycken den lilla
bit jag gick efter den vägen och då
räknade jag inte alla

mötte en man hund hunden ville hälsa
det fick den kanske den kände att jag
tycker mycket om dessa fyrfota djur

vid affären läste jag tidningsrubriker
varför jag gör det vet jag inte det har
blivit en vana eller ovana som jag
alltid gör

snart är jag hemma ser huset längst
upp i backen den backen är inte lång
en jobbig att gå uppför

jag måste stanna flera gånger när
orken tryter men jag kommer upp
och är snart inne hos mig

stänger och låser dörren när jag
ser ut genom fönstret ser jag hur
det börjat snöa

det snöar inte lite snön vräker ner
och jag är glad och tacksam att jag
gick ut på min promenad när jag
gjorde det



anits 9 mars 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-03-09 16:44



Bookmark and Share


  Anya VIP
En text om det lilla som blir stort. Bra!
2011-03-11

  ULJO
Tack för att du delar med dig av dina upplevelser.
2011-03-10

  aol
tack för din fina skildring av din dag,
2011-03-09

  Eva Helene VIP
Fin skildring av din dag!
2011-03-09

  Bibbi VIP
Applåd för Din så fängslande och vardagliga beskrivning!
2011-03-09

  Larz Gustafsson VIP
Ja, det som göms i snö kommer upp i tö, som Broberg sjöng.
Härligt ändå med vår.
2011-03-09

    Yarissa
Härlig beskrivning
2011-03-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP