Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dollarn är grön

Månen är till salu
Det finns papper på att någon köpt nattens alla stjärnor
En önskan auktioneras bort på ebay

Jag hörde en viskning om en mor som säljer sin kropp för att stilla barnens hunger




Fri vers av Canton
Läst 485 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-03-12 10:04



Bookmark and Share


  aol
en djupsinnig text som borrar sig in berör mej så
2011-03-20

  Christer Eriksson
Jag gillar när det konkreta blandas upp med rena abstraktioner och nutidsfenomen som ”ebay” ryms tillsammans med månen som är till salu. Kapitalismens tidevarv, man blir friskförklarad om man säljer sin kropp för någon dollar om dagen i Asien, men är samtidigt helt sinnessjuk om man ifrågasätter kapitalets moral. Ät och tig, slå dig fram. Vässa dina armbågar är borglighetens tips. Att äga är lyckan, vad man äger spelar mindre roll. Lite där hamnade jag i din dikt. Mycket bra.
2011-03-12

  Anna Frölander
Jag tycker om den här dikten. Den har en ton av att vilja mycket och jag tycker att du lyckas. Det blir som tur är inte för mycket. Du lägger fram flera bilder som tillsammans skapar en gemensam bild, en riktning. Och även om jag tänker att dikten är lätt att förstå, att den har ett direkt tilltal, att bilderna är klara och tydliga så känns det ändå inte som att du skriver läsaren på näsan. Det är snyggt. Det är bra.
2011-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Canton
Canton