Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns människor som aldrig är nöjda


FUNDERINGAR

jag har många gånger undrat och funderat

över dig

du som har allt
får allt du pekar på

hur lycklig är du?

jag som alltid fått kämpa
för att överleva
kämpa för det jag har

jag kanske är lyckligare?

du som varje år har semester
åker till olika platser
bor på hotell?

hur lycklig är du?

jag som kan räkna semesterveckorna
jag haft under alla år
är glad för en liten utflykt
i mitt när område

jag är glad och tacksam varje gång
jag har möjlighet till det

ja, jag kanske är lyckligare än vad du är?

du åker utomlands ett par gånger varje år
du behöver det, komma ifrån
det är det jag hört dig säga

är du lycklig?

tänk jag tror det inte
dom gånger vi möts och pratat med varandra
hör jag bara gnäll från dig

du är nästan aldrig positiv
du är en person som tycker om att synas
och att gnälla tala om hur synd
andra ska tycka om dig

att vara nöjd med det man har
tacksamman för att vakna varje morgon

se ut genom fönstret
möta den nya dagen med tillförsikt
det önskar jag att även du kunde göra




anits 15 mars 2011









Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-16 00:13



Bookmark and Share


  ULJO
Lycka är inte pengar, lycka är kärlek mellan människor.
2011-03-17

  Eva Helene VIP
Man kan inte köpa lyckan för pengar, och det beskriver du så väl här!
2011-03-16

  Anya VIP
Jaa lycka är verkligen ett svårt tillstånd och du lyckas verkligen förmedla att den finns i det lilla.
2011-03-16

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket bra. =)
2011-03-16

  Larz Gustafsson VIP
Gudsfruktan i förening med förnöjsamhet är en stor vinning skriver Paulus i 1 Tim 6.
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP