Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att vakna och se solen stråla, det är underbart


EN VACKER MORGON 17 MARS 2011

Det har varit ännu en kall natt
Men morgonen är underbart vacker
Solen strålar mot mig när jag
Drar upp persiennen

Himlen är inte lika blå som igår
Men solen finns och det är ljust
Och vackert utanför mitt fönster

Trots att värken gjort sig påmind
Under natten
Där jag travat fram och tillbaka
Mellan mina rum

Så känner jag glädje
Solen gör underverk
När den strålar emot mig

Jag ser människorna som varje morgon
Tar sin promenad
Samma tid året runt
Nu är det ljust när dom går
Och kommer tillbaka

Jag längtar efter att göra samma sak
Gå ut på en tidig morgon promenad
Det jag tidigare gjorde
Innan värken tog över min morgon

Jag hoppas att den vanan
Kommer tillbaka
Längtar efter att komma ut i naturen
När den börjar vakna
Höra fåglarnas sånger
Tidiga morgnar

Sittande i en skogsbacke
Långt från allfarvägen
Och bruset från trafiken
På den stora genomfartsvägen
Som går genom byn




anits 17 mars 2011





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-17 14:23



Bookmark and Share


  Maria T
Underbar bild.
Må solen lysa din väg
2011-03-18

  Anya VIP
Fin längtan bjuder du på.
2011-03-18

  ULJO
Härlig bild och fina rader.
2011-03-18

  Larz Gustafsson VIP
Ser fram emot april.
2011-03-17

    ej medlem längre
fint formulerad längtan, delar den längtan med dig...
2011-03-17

  Bibbi VIP
Vackert, vackert både text och bild
2011-03-17

    Yarissa
Vilken vacker bild!
bra beskrivet
2011-03-17

  Eva Helene VIP
Så fint och hoppfullt! Bilden som illustration är mycket vacker därtill!
2011-03-17

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbart fint skrivet. =) Ser bilderna av livet du målar upp. =)
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP