Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en händelse från mitten av 90-talet, som jag inte glömmer, när våren som varit på väg, kom av sig


17 MARS

jag glömmer aldrig den natten
hur det efter midnatt började snöa

när morgonen kom
kunde vi se hur snön lagt sig
som ett täcke över marken

där det igår inte fanns
tillstymmelse till snö

jag skulle gå en promenad med hunden
som jag gjorde varje morgon

men den här morgonen
kom vi inte ut
hunden vägrade gå i den djupa snön

jag släppte ut henne på altanen
där kunde hon ta sig ut
och göra sina behov

vägarna där gick det inte ta sig fram
snöröjarna hade fullt upp
dom stora vägarna
plogades först

Sen blev det småvägarnas tur
Då var det redan kväll

det var ingen i vårt område
som tog sig till sina arbeten

barnen blev hemma från skolan
det gjorde nog dom ingenting
hörde deras röster
när dom lekte i snön

fåglarna hade fullt upp med att äta
flög fram och tillbaka mellan fågelbordet
och skogen

på alla gårdar skottades det snö
och många undrade när vägen
skulle bli plogad

om det skulle gå att komma till
arbetet under morgondagen

sent på kvällen blev vägarna
i vårt område plogade

alla kom iväg till arbete och skola
nästa dag
jag kunde gå ut med hunden

allt var som vanligt igen
men det är en dag
jag aldrig glömmer





anits 17 mars 2011















Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-17 18:27



Bookmark and Share


  Maria T
Snö kan ställa till
med besvär.
2011-03-18

  Anya VIP
Joo ibland blir det för mycket av det goda. Gillar snö men nu får det liksom räcka!
2011-03-18

  Catharina Edin
nej, så är det - jag minns när det snöade en dag i juni, i Arvidsjaur. Som det kan bli.
2011-03-18

  Eva Helene VIP
Förstår att du minns detta väl! Här hos mig ser det idag ut som ett julkort därute, och snön fortsätter att falla . . .
2011-03-18

  aol
kommer ihåg man kom ingen vart, bra skriftat
2011-03-17

  tom boreland
snön vräker ner, ställer klockan på 4 om det behövs skottas i morron bitti
2011-03-17

  Larz Gustafsson VIP
Kan det ha varit 1995? Då snöade det till påsken.
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP