Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en härlig söndag med sol tillsammans med mina underbara solstrålar i skidbacken


EN DAG FYLLD AV GLÄDJE

En underbar solig söndag
Jag var på väg i bilen
För att se mina
Två yngsta barnbarn
Åka årets sista slalomtävling

Det kunde inte ha varit ett
Härligare väder
Solen strålade och jag så glad
Att äntligen få se dom
Åka slalom

Mycket trafik på den smala vägen
Alla tog hänsyn körde försiktigt
Parkeringen nästan full
Det blev lång väg för mig
Att gå och försöka leta
Upp tjejerna med föräldrar

Länge stod jag och spanade
Såg ingen jag kände igen
Just då var jag glad
Att mobilen fanns

Det räckte med ett sms
Så hittade jag dom
Jag är så förundrad
Över alla dessa små barn
Som ställer sig högst upp i backen
Och kommer ner
Gör en stoppsladd så snön sprutar
Och dom ser så glada
Och lyckliga ut

Mellan tävlingsåken
Och fikat som intogs
Vid sidan av tävlingsbacken
Åkte barnen upp i liften
Så kom dom i full fart
Nedför backen

Det var så roligt och trevligt
Att få vara med och se alla
Barn både pojkar och flickor
Åka i både lift och backe
Ingen verkade vara rädd
Och tycka att det var läskigt

Till skillnad från mig
Som alltid varit rädd
När det gått för fort
Utför i backar

Det blev en lång och härlig dag
Länge sedan jag varit ute i solen
Så många timmar
Denna underbara söndag
När mars månad börjar
Närma sig sitt slut




anits 20 mars 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-03-21 09:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dagar med barnbarnen. Stor glädje.
Som att se dem åka slalom en alldeles vanlig, solig söndag. Kan det bli bättre?
Tack för att vi fick vara med!
2011-03-21

  aol
känner igen jag ville vara tuffast startadesålångt upp jag vågade
2011-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Då blir man trött på ett behagligt sätt sedan.
2011-03-21

  Eva Helene VIP
Så härligt för dig att få vara närvarande i dina barnbarns lyckliga dag. Fint att du delger oss denna din glädje!
2011-03-21

  Anya VIP
En härlig dag, din text gör mig glad.
2011-03-21

    Yarissa
Vilken härlig dag och vilken fin bild!
2011-03-21

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så fint berättat om din härliga dag. =)
2011-03-21

  Bibbi VIP
Gläder mig med Dig för denna så underbara dag som Du fick.
2011-03-21

  ULJO
Tack för din underbara berättelse.
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP