Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
egen bild 19 mars 2008


I MIN VÄRLD

I min värld vill jag ha lugn ro
Kunna få känna tystnaden
Slippa gatans brus

Jag vill känna glädje
Slippa skvaller som jag inte tycker om
Varken att lyssna till eller själv prata
Om någon och något som inte känner till
Eller vet något om

Jag tycker om när det är tyst
Bara pendylen som slår
Sina slag ibland

Jag blundar och drömmer
Drömmer om allt och om ingenting
Läser några sidor i min bok
Har det lugn och skönt

Nu när det just den här
Måndagskvällen
Har blivit

En teve fri kväll
För alla oss som bor här i huset
När det blivit något fel med
Antennen

En stor lapp på dörren
Talade om att så är fallet
Mig gör det inget men det finns dom
Som blir alldeles ifrån sig
När ingen teve går att se

Jag sitter här just nu
Vid min dator
Skriver ner det jag
Präntat ner i mitt block
Med min blyertspenna

Tänker på dagen som varit solig och fin
Denna vårdagjämning
När dag och natt är lika långa

Nu blir det dagen
Som tar över mer och mer
Ljuset har kommit tillbaka

Tänk
Det blir lite ljusare
För varje dag
Som nu kommer





anits 21 mars 2011





























Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-03-21 21:23



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa verkligen härligt med ljuset. Fint att du vet vad du mår bra av.
2011-03-22

  Larz Gustafsson VIP
TV-fria kvällar kan vara välsignelser.
Då kan man hinna med och läsa etc.

Alltid fina bilder!
2011-03-22

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Text som utstrålar lugn och ro. Skön och fin att läsa. =)
2011-03-22

  Eva Helene VIP
Vilken rofylld kväll - var nog bara nyttigt för många att tvingas till en teve-fri kväll. Bra att bryta rutiner ibland.
2011-03-22

  ULJO
Härligt och berörande och TV:n kan man allt vara utan ibland.
2011-03-22

  Bibbi VIP
Applåd!
2011-03-21

  poetryGirl
man behöver tystnad ibland...
2011-03-21

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Härligt!
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP