Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
egen bild 2 april 2010


MINA FUNDERINGAR

Jag har undrat många gånger
Varför?
All avundsjuka och missunnsamhet
Varför?
Det måste vara så?

Att glädjas åt det lilla
Verkar för mången vara så svårt

Vi är ju alla olika
Med olika förutsättningar
Och gåvor
Varför?

Kan vi inte ta till vara dom gåvor
Vi fått och vara stolt över det vi har
Jag blir betryckt och ledsen
När jag ser
All den avundsjuka
Som finns överallt
Både nära
Och långt borta



anits 21 mars 2011






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-03-21 23:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa den finns nog hos oss alla men i större och mindre dos. Arbetsamt måste det vara att jämt vara avundsjuk och missunsam. Själv tycker jag det är jobbigt när jag kommer på mig själv med mörka tankar.
2011-03-22

  Larz Gustafsson VIP
Inte minst här i Gävle är den grasserande och frapperande. Tyvärr. Andras lycka upplevs som ett hot.
2011-03-22

  Sofhia Wirström
så sant det du förmedlar. Så rätt, men ack så svårt för många i dagens samhälle. Bra skrivet, många borde ta till sig detta
2011-03-22

  ULJO
Vilka visdomsord du förmedlar, underbart.
2011-03-22

  Eva Helene VIP
Bra - att glädjas åt det lilla verkar bli alltmer sällsynt tyvärr!
2011-03-22

  Bibbi VIP
Håller med Dig till fullo.
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP