Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min mamma förlorade kampen mot sin lungcancer 2006, 58 år gammal. Saknaden är ofattbar...


Rum nummer 7

Ditt bröst häver sig
i lungornas kamp för att få luft,
i tunga, rosslande andetag.
Spår av smärta och morfinrus
syns i ditt vita ansikte.

Du är så tunn och mager,
bara skinn och ben,
efter veckors oförmåga
att få i dig näring.

Du är som en liten grå spillra
av den du en gång var.
Men det är ändå inte detta jag ser
när jag tittar på dig.

Jag ser min vackra, unga mamma…

 

"Nu är jag flyttad till Dödens Rum. Ta hand om min fågel!"

 

Dessa ord blev dina sista…




Fri vers av Teija Majava VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-29 10:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Cancer suger!!!!
2011-10-24

  Björn Donobauer
''ta hand om min fågel..'
..människa så laddat och tydligt och inlindat och mångbottnat och vemodigt underbart!
2011-04-03

  queenia
du målar vackraste ord på den svåraste smärtan!!
tack...
2011-03-29

  blaite
Så smärtsamt
2011-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Teija Majava
Teija Majava VIP